El dia 1 de maig a la tarda l’Arquebisbe d’Urgell Joan-Enric va administrar el sagrament de la Confirmació a 47 joves de la Parròquia de Sta. Maria de Balaguer i pobles veïns, a l’església de Sta. Maria. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector de Balaguer i Arxiprest de Noguera, Mn. Jordi Profitós; el capellà custodi del Santuari del St. Crist de Balaguer, Mn. Joan Pujol; Mn. Alfons Velásquez, Mn. Ramon Solé, Mn. Francisco Angulo, Mn. David Codina i els diaques Mn. Antoni Baldomà i Mn. Jerrick Banzuela, que solemnitzà l’Eucaristia a l’orgue.


A la seva homilia l’Arquebisbe Vives glossà el missatge de la Paraula de Déu del III Diumenge de Pasqua. Va animar els confirmands a ser “testimonis” de Jesús Ressuscitat, és a dir, a explicar amb la seva paraula i obres allò que han après durant aquests anys de catequesi, a ser persones que diuen sempre “la veritat” i no s’avergonyeixen de la seva fe. Va recordar com “obeir Déu és primer que obeir els homes”, i que seguir Jesús en consciència pot fer que a vegades el testimoniatge exigeixi contraposar-se a allò que el món pot tenir per moda o llei. En aquest sentit apel·là a la llibertat de consciència, el lloc més sagrat on parla Déu, en temes com la defensa de la vida dels no-nascuts o la lluita contra l’eutanàsia i en favor de l’objecció de consciència.


Adreçant-se als joves confirmands els va recordar la pregunta que Jesús feia a Simó, fill de Joan, “m’estimés més que aquests?”. I els animà a respondre si estimaven Jesús del tot i d’una forma concreta i real, seguint el camí de l’amor en els compromisos concrets de la vida: els estudis, la família, els amics, l’oci, etc.
Al final de la Missa l’Arquebisbe regalà als confirmats un Nou Testament animant-los a aprofundir en el coneixement de la Paraula de Jesús

Escrit per Delegació MCS – Bisbat Urgell