El dia 26 de setembre, a les 10 del matí Mn. Pau Vidal es va acomiadar com a capellà custodi de la Basílica del St. Crist de Balaguer. Tot seguit, us presentem un recull de fotos i les paraules pronunciades per ell mateix, en un dia tan assenyalat:

Era a finals de setembre de 2003, que deixava la parròquia de la Seu d’Urgell, i el Sr. Bisbe m’encarregava la capellania d’aquest estimat Santuari, del Sant Crist de Balaguer. Era un goig per a mi acabar el meu ministeri sacerdonat en la ciutat que em va veure néixer. Han sigut divuits anys que el Senyor m’ha concedir de poder-lo servir a Ell i a vosaltres en aquest Santuari. Gràcies Senyor.

Gràcies també a tots vosaltres per la vostra ajuda i companyia. Gràcies al Sr. Bisbe que sempre ha sigut per mi estímul i confort. Gràcies a tots els companys sacerdots de la parròquia (Mn. Joan i Mn. Ramon, Mn. Jordi i Mn. Alfons) i al meu estimat Diaca, Mn. Antoni Baldonà, que ha sigut , sobretot en aquests últims anys, bàcul de la meva vellesa. No puc oblidar de donar les gràcies a les dues comunitats de clarisses que he conegut i servit durant aquests divuit anys de ministeri aquí al Sant Crist. (Gràcies Sor Victòria i comunitat per la vostra ajuda i estimació). Gràcies a totes aquelles senyores que durant anys han tingut cura de la neteja del Santuari. Cada divendres han pujat al Santuari perquè el diumenge estigués tot net. No puc oblidar les escolanes que durant tants anys han servit a l’altar: la Blanca, l’Ester, la Sandra i d’altres.

El meu agraïment a tots els membres de la Junta d’obres del Santuari. En ells he trobar sempre recolzament i ajuda. Gràcies Emili i a tots els altres.

Al parlar d’obres no puc oblidar el meu apreciat Arquitecte, l’Amadeu, les empreses del Jaume Farré (e.p.d.) i sobre tot l’empresa COECO. A tots gràcies pel seu treball i per la seva amistat.

Un record especial, amb tota l’estimació per la Teresa, que durant aquests divuit anys (i ja abans) ha tingut cura de la venda dels records, d’obrir i tancar l’església i de tants altres serveis que fa pel Santuari.

I gràcies a tots vosaltres, presents i absents, per la vostra ajuda i estimació, per la vostra participació en les celebracions litúrgiques, i per la vostra ajuda econòmica. Gràcies a la Maria Mata, que en les seves últimes voluntats va deixar un important donatiu, amb al qual hem pogut fet la restauració de la façana romànica i altres obres, a les que han col·laborat també el Centre de restauració de la Generalitat i els serveis tècnics de l’Ajuntament i del Museu de Balaguer.

Germans estimats: Durant divuit anys he servit humilment aquest Santuari. He volgut també servir-vos a vosaltres. Ara a l’església del Miracle, als peus de la patrona de Balaguer, en la celebració de l’eucaristia i en la pregària us continuaré recordant-vos.