Va ser l’any 1907 quan va venir a Balaguer a establir una comunitat de Germanes que des del seu carisma de caritat humil i senzilla s’anaven a dedicar a la cura de malalts a domicili, (les monges de la vetlla). Així han treballat a Balaguer fent viu el missatge que els va donar la seva Mare Fundadora: “El proïsme és el nostre Senyor. Servir al proïsme necessitat, amb amor i caritat, és servir a Jesucrist”.

El dia 14 de juny de 2021 es compleixen 100 anys del traspàs d’aquest món de la Mare Maria Güell i Puig, fundadora de les Missioneres Filles del Cor de Maria.

Fins fa uns anys, dia i nit les germanes anaven a les cases on les requerien per prestar els seus serveis. Ara, estem establertes al carrer Àngel Guimerà, a la “Casa de Germanes jubilades i malaltes de la Congregació”, practicant la caritat unes amb les altres, segons el que la Mare ens va llegar: “Estimeu-vos, sofriu-vos, perdoneu-vos”. I dedicant els últims anys de vida a la pregària, demanant per totes les necessitats, no només de Balaguer i comarca, sinó de tot el món, ja que “La nostra almoina ha de consistir en l’oració i en pregar pels necessitats” perquè “Tot el que es fa per Déu és gran “.

“Tot el que es fa per Déu és gran”

La Mare Maria Güell ha estat declarada Venerable, proposant-la a tots els fidels de l’Església com a exemple i model d’autèntica vida cristiana. Ara esperem aconseguir aviat la seva Beatificació. Per a això necessitem un miracle que està a les nostres mans demanar-ho amb fe i suplicar al Senyor que escolti la nostra petició.

Dos dies abans, el dissabte 12, l’Església celebra la festa del Cor Immaculat de la Benaurada Verge Maria, la nostra patrona “tenim per model a la Mare de Déu tan senzilla i humil de Cor”. A Ella demanem ens concedeixi vocacions, disposades a seguir en l’Església, veient i vivent aquest carisma.