Dissabte passat, 12 de desembre, va tenir lloc a l’església del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes la presa de possessió de Mn. Alfons Velásquez Castañeda i de Mn. Antoni Baldomà Molins, com a Rector i Diaca adscrit, respectivament,  de les parròquies de la Mare de Déu Assumpta de les Avellanes, de Vilanova de la Sal i de Tartareu, i de Santa Maria de Santa Linya.

 La celebració eucarística del diumenge tercer d’Advent, en el marc de la qual tingué lloc la presa de possessió, fou presidida per Mn. Alfons. Van concelebrar Mn. Joan Pujol Balcells, Arxiprest de Balaguer, Mn. Ermengol Donisa Nat, que ha estat Rector fins ara de les quatre parròquies esmentades, i Mn. Antoni. Després de la monició inicial a càrrec de Mn. Joan Pujol i del cant d’entrada, el mateix mossèn va fer la lectura dels nomenaments de Rector i Diaca adscrit, en nom de l’Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i Sicília. Seguidament, Mn. Alfons i Mn. Antoni  van fer el jurament de fidelitat.

Després d’una monició a càrrec de Mn. Joan Pujol, Mn. Antoni va proclamar l’Evangeli amb tota solemnitat. A l’homilia, Mn. Alfons va fer una crida a l’esperança malgrat la pandèmia que estem patint, va valorar l’esperit treballador dels habitants d’aquestes contrades i es posà a disposició de les persones d’aquestes parròquies, tot demanant, alhora, ajuda i consell per exercir en bé de tothom la seva tasca pastoral. Va agrair la presència a l’acte de les autoritats, en especial de l’Alcaldessa de les Avellanes i Santa Linya, Sra. Lídia Ber Salmons, de la Comunitat Marista, col·laboradora en aquest esdeveniment, i de la resta dels assistents.

A petició de Mn. Joan, el nou Rector i el nou Diaca adscrit van fer professió de la seva fe. Després de la Comunió, Mn. Ermengol va expressar el seu agraïment a les persones que l’han ajudat en el desenvolupament del seu ministeri pastoral al llarg de tots aquests anys en les esmentades parròquies. Abans de la benedicció i del cant final, Mn. Joan va llegir l’acta de la presa de possessió canònica i la signà, juntament amb el Rector i el Diaca adscrit i dos testimonis. Acabada l’Eucaristia, els mossens van saludar i conversar amb els fidels assistents, cloent així aquest esdeveniment.

Escrit per: Germà Ramon