Parròquia de Balaguer, 13 de maig de 2020

SOBRE LES CELEBRACIONS DE LES PRIMERES COMUNIONS I CONFIRMACIONS

Als pares dels nois i noies de la  Primera comunió i la Confirmació.

Alguns de vosaltres s’han posat en contacte amb la parròquia preguntant sobre les dates de les Primeres Comunions i la Confirmació, que han quedat aplaçades, sense data, degut a la pandèmia que estem patint.

Amb data del 15 d’abril varem publicar una nota en la que manifestàvem el nostre agraïment i solidaritat amb tots els qui lluiten contra aquesta pandèmia i  informàvem de la cancel·lació de tots els actes públics (misses, primeres comunions, confirmacions, bateigs, matrimonis, conferències quaresmals, aplecs, funerals, etc… previstos per aquest temps de Pasqua.

Tot i que estem entrant a les fases de des-confinament, la situació en aquest moment, continua pràcticament igual i la normalitat per la nostra ciutat de Balaguer encara queda una mica llunyana, el que fa que s’hagin de mantenir les restriccions actuals.

Així, doncs, no podem fixar cap data concreta per ara sobre quan se celebraran les Primeres Comunions i les Confirmacions. Tan bon punt arribem a una normalitat i es puguin celebrar les misses amb assistència normal de la gent, podrem ja decidir la data de la primera comunió i confirmació dels vostres fills.

Així, doncs,  una vegada assolida la normalitat de les celebracions, cada família podrà escollir el dia de la Primera Comunió del seu fill que es celebrarà dins l’horari de les misses, sigui un dia ferial o festiu, al temple que us vagi millor. Per concretar dia, hora i temple, cal que ho comuniqueu personalment, passant pel despatx parroquial.

Per la Confirmació hem de concretar la data amb el Sr. Bisbe.

Us recordem l’horari de les misses els diumenges:

Sagrat Cor:  A les 9 i a les 12

Sant Crist: A les 10

Santa Maria: A les 10’30

Miracle: A les 12

– Sant Domènec: A les 8 del vespre.

Els dies ferials, la missa és a les 9 al Sant Crist, a les 7 de la tarda al Sagrat Cor i a les 7’30 de la tarda  al Miracle. La vespertina del dissabte i vigília de festa és a les 8’30 del vespre al Miracle.

Finalment, manifestar-vos que estem a la vostra disposició. Continuem fent-nos presents al despatx de 12 a 14 hores i podeu trucar-nos al telèfon 973 44 53 42.

Amb tot l’afecte, us saludem,

Els vostres sacerdots

(Actualització 25/05/2020)

En trobar-nos ja, a la Fase 1 de desconfinament i atenent les messures proposades per les autoritats,

DE CARA A LES PRIMERES COMUNIONS, CONFIRMACIONS I FUNERALS US PROPOSEM:

PRIMERES COMUNIONS. Cada família decidirà el dia i l’església, sempre dins els horaris de les misses. Ho concretarem en una visita personal a la rectoria. Tenint en compte l’aforament dels temples, el nombre de nois/es que facin la comunió serà com a màxim de: 4 al Sagrat Cor; 2 al Miracle i 2 a Santa Maria.

CONFIRMACIONS. Comunicarem el dia tan prompte tinguem la confirmació del Sr. Bisbe qui presidirà la celebració.

FUNERALS. Cada família, tant els qui han pogut celebrar alguna acte religiós al Cementiri com els qui ho han pogut, la parròquia s’ofereix per fer una missa funeral a celebrar el dia i hora que millor convingui a tots. Podeu demanar-ho a la rectoria.

BATEIGS I MATRIMONI. Els celebrarem a les dades convingudes amb els interessats.