Parròquia de Santa Maria

Balaguer

            NOTA INFORMATIVA

 

Davant la situació de pandèmia en la que ens trobem i el confinament al que ens obliga la situació actual voldríem compartir amb vosaltres els nostres sentiments i actuacions en aquests moments i fins no acabi aquesta situació:

 

  1. En primer lloc volem manifestar la nostra solidaritat i agraïment a tots els qui lluiteu a primera fila contra aquesta pandèmia: personal sanitari, treballadors de serveis essencials que han de sortir al carrer, altres treballadors, botiguers i empresaris, forces de seguretat i tots els qui des de casa vostra amb els mitjans moderns continueu mantenint el nivell de vida. Nosaltres, des del despatx de la parròquia també volem estar amb vosaltres, acudint on ens demanen, fent pregària als cementiris i celebrant, això si amb l’església tancada, la missa cada dia, pregant per tots vosaltres, com també fan des del Sant Cfrist les monges clarisses cada dia a les 12 amb la pregària de l’Àngelus i el cant dels goigs al Sant Crist, el nostre patró i les religioses cordimarianes des del Carrer Miracle.

 

  1. En segon lloc, la situació actual ens obliga a cancel·lar tots els actes públics que teníem previst celebrar aquest temps pasqual, concretament:

– La celebració de la santa Missa. La dels diumenges la podeu seguir  a les 12 per internet a la pàgina web de la parròquia: parroquiabalaguer.org

– Els aplec: El de la Divina Pastora el 26 d’abril, el de Sant Pere màrtir el 29 d’abril i  el de les Franqueses el 10 de maig.

– Les Primeres comunions previstes durant el mes de maig. Una vegada tornats a la normalitat farem una reunió amb els pares per decidir què fer.

– Les Confirmacions previstes pel 2 de maig. Farem el mateix que amb les primeres comunions, depenent també del calendari del Sr. Bisbe.

– Bateigs i noces que han quedat també aplaçats per indicació dels interessats.

 

  1. Una consideració especial mereixen els funerals i la pregària pels fidels difunts, especialment pels víctimes de la pandèmia. Sempre que ens avisen anem al cementiri al moment de l’enterrament i fem una pregària pel difunt, acompanyant la família, reduïda en aquest cas, que plora un ésser tant estimat. No podem, però, celebrar l’eucaristia, tota vegada que l’esglésies estan tancades i no es poden celebrar oficis amb fidels. És per això que hem pensat que, un cop retornats a la normalitat, organitzarem un funeral on pregarem per tots els difunts pels quals no hem pogut celebrar la missa funeral amb la família. De totes maneres, en la missa diària que celebrem els mossens de la parròquia els tenim molt presents els nostres difunts.

 

  1. Finalment, manifestar-vos que estem a la vostra disposició. Continuem fent-nos presents al despatx de 12 a 14 hores i podeu trucar-nos al telèfon 973 44 53 42.

 

I, un petit consell, per acabar. Mireu de fer de la vostra llar una església domèstica, on lloc on es prega, es té present la paraula de Déu i es practica el manament del Senyor: Estimar Déu i els altres com Jesús ens ha estimat.

Amb tot l’afecte, us saludem,

Els vostres sacerdots