Dissabte dia 4 de maig l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives, va administrar el sagrament de la Confirmacions a 53 joves i 3 adults de la Parròquia de Balaguer i pobles veïns de La Noguera. Concelebraren amb l’Arquebisbe el Rector i Arxiprest de Noguera, Mn. Joan Pujol i els sacerdots de l’Arxiprestat Mn. Pau Vidal; Mn. Jordi Profitós; Mn. Alfons Velásquez; Mn Ramon Solé i Mn. Jaume Tarragó així com el diaca permanent Mn. Antoni Baldomà .

A la seva homilia l’Arquebisbe animà els joves confirmands a viure amb intensitat el do que celebraven aquell dia com era rebre el do l’Esperit Sant. Subratllà com ser cristià era un compromís de vida que implicava coherència. Els animà a viure la fe personalment en el seu context: a l’Institut, a la família, amb les amistats, esport, festa, etc.

En una bonica catequesi l’Arquebisbe desgranà als joves confirmands la renovació de les promeses del baptisme que després de l’homilia farien tot subratllant.los com ser cristià vol dir renunciar a Satanàs, el Pare de la Mentida i la desunió i creure en Déu Pare, Fill i Esperit Sant i en l’Església Catòlica i com això podia comportar-los dificultats i persecucions en la seva vida com recentment s’ha posat de manifest als atemptats de Sri Lanka.

Mons. Vives glossà l’Evangeli proclamat en aquell diumenge on Jesús pregunta a Pere tres vegades si “m’estimes més que aquests?” i Pere acaba per respondre a Jesús: “Senyor, Vós ho sabeu tot, Vós sabeu que us estimo”. Aquesta és la resposta que tots els crients hauríem de poder dir al Senyor Ressuscitat. Mons. Vives preguntà als joves confirmands de forma solemne si volien estimar Jesús malgrat les limitacions que tenien i ells respongueren contundentment que sí. 

A l’Eucaristia l’Arquebisbe d’Urgell i Secretari de la Conferència Episcopal Tarraconense demanà als fidels de pregar per l’Arquebisbe electe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, que aquell dia havia estat nomenat per a substituir en aquesta missió l’Arquebisbe Jaume Pujol, germà de Mn Joan Pujol i nascut i batejat a Guissona, del Bisbat d’Urgeli.