El Bisbat d’Urgell comunica amb alegria que el Sant Pare Francesc, a través d’un rescripte de la Congregació per al Culte Diví signat pel Cardenal Robert Sarah, ha concedit a l’església del Santuari del St. Crist de Balaguer el títol i la dignitat de Basílica Menor.
Aquesta concessió respon a la petició efectuada per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives, fa uns mesos, i porta data del 9 de maig de 2016.
Està previst que la celebració solemne de la concessió d’aquest títol de Basílica que honora la Diòcesi d’Urgell, i un Santuari tan important com el Sant Crist de Balaguer, tingui lloc coincidint amb les Festes del Sant Crist, el proper 9 de novembre i que la celebració estigui presidida per l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives.

Sobre les Basíliques Menors:
El títol de Basílica menor és una distinció concedida pel Papa a aquelles esglésies més importants que, en atenció a la seva història i cultura, vida litúrgica i pastoral, són particularment significatives.
La concessió del títol de Basílica Menor procura enfortir la vinculació amb l’Església de Roma i amb el Sant Pare, i alhora promou la seva exemplaritat com a centre d’especial acció litúrgica i pastoral al país i a la Diòcesi.
El Santuari del Sant Crist de Balaguer se suma així a les altres 4 Basíliques Menors amb què compta la Diòcesi d’Urgell: la S.E. Catedral de Sta. Maria de La Seu d’Urgell, a la qual l’any 1905 li fou concedida aquesta distinció, i la Basílica de la Mare de Déu de Valldeflors de Tremp, que té el títol de Basílica des del 1923, la del Santuari de Meritxell el té des del 2014 i la del Santuari de Núria també el 2014.

[huge_it_gallery id=”35″]