CONFERÈNCIA QUARESMAL – “EL RECORD DE DÉU”

                                                                                                                          (Mn. Ramon Prat Pons)

 

 

 

“Record de Déu. Pelegrinatge a la recerca de l’infinit”, és el títol de l’últim llibre publicat per Mn. Ramon Prat Pons, sacerdot del bisbat de Lleida, dedicat durant els darrers 40 anys a la docència a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’IREL (Institut de Recerca i Estudis Religiosos de Lleida). La conferència quaresmal versà sobre aquest llibre ue, segons l’autor, és més que un llibre, és el meu llegat… La conferència tingué, doncs, un to molt vivencial, entorn de la recerca de l’infinit, recerca feta des de la fe d’un creient en Déu, a qui porta en el cor. D’aquí l’expressió “Re-cord de Déu” .

 

Recollim algunes afirmacions de la seva conferència feta en to molt vivencial:

 

La feina del creient no és defensar Déu. Ell no necessita que el defensin sinó que el trobem en el cor de l’altre, en el cor dels qui estimen el seu germà.

 

            

Avui dia hi ha molts grups que cerquen espiritualitat i això és un signe positiu. El problema és que no troben Crist i, per tant, es queden curts, ja que Crist és la plenitud de tota recerca de sentit de la vida. Per això hem de fer l’experiència de Crist, l’experiència de Déu, i fent-la, trobar la plenitud.

El conjunt d’experiències de Déu que anem fent al llarg de la vida van construint un “jardí interior”  i com tot jardí, també el nostre interior, té bellesa, una gran bellesa, perquè l’hem fet amb Aquell que ha estat el creador de tot. Un jardí, però, que cal cuidar amb cura al llarg de la vida.

 

Cuidar el jardí interior implica un constant aprenentatge propi i de com els nostres germans cuiden el seu jardí interior. Un aprenentatge que demana humilitat: humilitat davant Déu, qui es qui dóna vida i bellesa i humilitat davant els nostres germans ja que d’ells podem aprendre com Déu els hi ha ensenyat a cuidar el propi jardí.

 

Aquesta pedagogia de fer experiència de Déu és la que ens genera el seu record, la qual combinada amb la recerca de la cura del jardí interior ens posa justament en la recerca de la plenitud, en un pelegrinatge a la recerca de l’infinit.

 

                                                                                                                  

 

 

Pàgina desenvolupada per CompsaOnline S.L.
Top
Segueix-nos: