caritas

Descripció

És un servei que recicla la roba de segona mà i té com a principal objectiu proporcionar roba a persones amb dificultats econòmiques gràcies a donacions desinteressades, tot apostant per la cultura de la reutilització, el reciclatge i el consum responsable.
Actualment el robé d’Infants proporciona roba a canvi d’un import simbòlic, fet que normalitza i dignifica el lliurament de la roba de segona mà.
També proporcionem roba sense cap donació a persones amb dificultats econòmiques, prèvia visita a l’Assistenta Social que valora la persona si veritablement te necessitat de roba sense fer cap aportació econòmica.

Quina roba recollim?

A part de la roba d’Infants recollim:
Roba de la llar (mantes, cobrellits, cortines, jocs de llit (llençols), tovalloles, fundes nòrdiques, tovalles, jocs de taula………
Roba interior amb bon estat, barnussos, pijames……..
Estris de cuina (coberts, cassoles, plats, gots……..
Altres: sabates, joguines…….

Horari

L’horari de tot l’any es, dilluns, dimecres i divendres de les 17.00h a les 19.00h, excepte si hi ha dies festius.
El mes de Juliol els dimecres de 10.00h fins a les 13.00h.
Roman tancat el mes d’Agost, Setmana Santa i vacances de Nadal fins a Reis.

Procediment de la tria de roba donada desinteressadament

Es fa una primera tria en que es reutilitza un 35% – 40% sobre la roba recollida que va destinada al Programa Infants.
Un 50% sobre la roba recollida es fa servir per dos tipus de subproductes: draps i borra.
Draps, el 20% del 50% de la roba recollida es presenta amb paquets de 5 i 10 kg seleccionada amb: cotó blanc, cotó color, llençol i rus. La seva utilitat es per neteja màquines,treure greixos i retin tintar impremta.
Borra, el 30% del 50% de la roba recollida es transforma amb borra i s’utilitza per confeccionar catifes, encoixinats de vehicles, panells d’aïllaments tèrmics i acústics i fins i tot per la confecció de noves peces de roba.
Hi ha un petit percentatge de roba recollida que no es apta ni per se reutilitzada ni reciclada, rebuig per la deixalleria.
Per la taxació de la roba destinada al Programa Infants es fa amb quatre criteris: Marca. Estat de conservació. Qualitat. Talla.
La Roba d’home i talles grans tenen molt bona acceptació.
Els productes de marca son els mes ben buscats.

Voluntaris

Al Programa Infants tenim 18 voluntaris.
Voldria fer un reconeixement als Voluntaris per la feina que estan fen. Sense Ells no podríem fer ni assolir els objectius que tenim marcats, amb el seu servei desinteressat, lliure i gratuït, sempre des de la responsabilitat.
Pensem que son persones que, per pròpia decisió, dediquen una part del seu temps a l’acció solidaria, altruista (amor cap al altres), i sense rebre cap remuneració.
L’acció voluntària significa DONAR (temps, recursos, treball……) i també REBRE (satisfaccions, aprenentatge, experiència, relacions humanes…..).
Hi ha uns elements específics aportats a la societat com a persones voluntàries, la gratuïtat; el reconèixer a les persones que atenen no com a objectes sinó com a persones.
Per acabar voldria dir sobre els Voluntaris que:

“ ni és cert que ho poden fer tot,
ni es veritat que no poden fer res ,
sinó que el cert i veritat,
és que poden fer molt ”.