El diumenge dia 20 de juliol, coincidint amb la festa de la seva Patrona, Sta. Margarida, l’Arquebisbe d’Urgell Mons. Joan-Enric Vives realitzà la Visita Pastoral a la parròquia de Sta. Margarida de La Ràpita (Municipi de Vallfogona de Balaguer). A la seva arribada a la població fou rebut pel Sr. Rector de la Parròquia, Mn. Jordi Profitós; per l’Il·lm. Sr. Alcalde Pedani Sr. Gregori Esteban Àngel; i pel President de l’Associació cultural de La Ràpita Sr. Gerard Costa i pels veïns i veïnes del poble. Després va assistir l’Alcaldessa de tot el Municipi Il·lma. Sra. Maria Sarret Pijoan.

Seguidament tingué lloc l’Eucaristia dominical tot festejant Sta. Margarida, Patrona de La Ràpita i amb motiu de la qual el poble celebra la seva festa major. Fou solemnitzada amb els cants de la Coral Vallfogonina. L’Arquebisbe Joan-Enric mostrà la seva satisfacció per l’acollida rebuda i a la seva homilia recordà com moltes vegades Jesús comparava el Regne de Déu precisament com una gran festa major eterna on tots hi són convidats i on hi ha joia i festa a desdir. Mons. Vives exhortà els fidels a viure amb il·lusió i esperit obert la festa major, reconciliant-se i recomençant amb aquells amb els quals ens costa més conviure i estrenyent els llaços de l’amor i la fraternitat, sense distincions.

Tot glossant les lectures de la Paraula de Déu el Sr. Arquebisbe mostrà com Déu és un Déu que té paciència infinita i deixa que creixin junts fins a l’hora de la sega el blat i el jull. Ens cal tenir aquesta actitud de Déu: la paciència i no ser precipitats en els nostres judicis, sempre amb una actitud oberta i misericordiosa, donant temps i possibilitat perquè el nostre germà pugui millorar i arribar a convertir-se. Mons. Vives recordà com els cristians enmig del món són “com el llevat que una dona amaga dintre la pasta de mig sac de farina i espera fins que tota ha fermentat”. L’Arquebisbe animà la comunitat cristiana de La Ràpita a ser “llevat” que és capaç de transformar el món i la societat, malgrat no ser majoria en els nostres temps, potser, però amb perseverança i il·lusió, mostrant l’alegria i la joia de creure en el Senyor Jesús malgrat les dificultats, malalties i problemes que la vida pugui arribar a oferir-nos. Finalment, exhortà el poble de La Ràpita a ser un poble unit que sàpiga superar les diferències, i exhortà els fidels a transmetre a les generacions joves la fe i l’amor cristians, i a perseverar en la fe i en l’amistat de Jesús encara que a vegades calgui anar “contracorrent” tal i com ho féu la màrtir Sta. Margarida, donant un testimoni perseverant de Jesús fins a vessar la sang.

Al final de l’Eucaristia tingué lloc un petit piscolabis i una ballada de sardanes davant de la plaça de l’església on l’Arquebisbe pogué saludar els rapitencs i interessar-se per les seves necessitats.